Vacatures in Australië

Het vinden van werk in Australië is de laatste jaren moeilijker geworden. Daarom is het belangrijk dat je je goed voorbereid op een sollicitatie. Het zoeken naar een baan en het solliciteren gaat op dezelfde manier als in Nederland. Zorg altijd dat je je paspoort, Engelstalige CV en een aantal referenties bij de hand hebt. Er zijn verschillende uitzendbureaus in Australië en ook in de kranten of op prikborden kunt je jouw toekomstige baan tegenkomen

Netwerken

Het is aan te raden om goed je netwerk op de hoogte te brengen dat je op zoek bent naar een baan in Australië. Geef jezelf daarnaast 4-5 maanden de kans om te netwerken in Australië. Het kan verstandig zijn om in Australië contact op te nemen met andere Nederlanders en zo je netwerk uit te breiden. Voor Nederlandse bedrijven in Australië: link naar Nederlandse bedrijven in Australië. Voor algemene informatie in Australië: link naar werken in Australië.

Kranten

In de Australische kranten zijn vaak vacatures te vinden, kijk hiervoor ook goed in de lokale kranten. Vooral op de woensdagen en zaterdagen staan er vacatures in de kranten in Australië. Wanneer je van plan bent om te reageren op een advertentie in de krant, wees er dan snel bij om te bellen. Hetzelfde geldt voor vacatures die je op prikborden vindt.

Vacature sites

Hieronder vind je een paar handige sites waar vacatures in Australië op staan:
Career One
My Career
John Holland

Tip: schrijf je in bij Centrelink. Dit is een internationaal arbeidsbemiddelingsbureau.

Stages

Op zoek naar een stageplaats of bijbaan in Australië? Kijk dan eens op de site www.buitenland-werken.nl . Hier vind je een groot aanbod van verschillende soorten stages en bijbanen. Begin vroegtijdig met het aanvragen van je stageplaats. Ook kan je verschillende beurzen aanvragen wanneer je in het buitenland gaat stagelopen. Wanneer je nog een studenten-OV hebt kan je die stopzetten, zodat je daarvoor per maand €95,00 krijgt.

Sollicitatiebrief

Wanneer je een geschikte vacature hebt gevonden is de volgende stap het schrijven van een sollicitatiebrief. Let er bij je sollicitatiebrief op dat die er verzorgd uitziet. Er zijn verschillende voorbeelden te vinden op het internet. Ook is het beheersen van de taal en het maken van weinig spelfouten een pré bij het opstellen van een sollicitatiebrief. Wanneer de spelling en grammatica niet goed is belandt uw brief hoogstwaarschijnlijk meteen in de prullenbak. Probeer een goede eerste indruk te geven, schrijf zo veel mogelijk relevante informatie op en vermeld je opleidingsniveau. Wees ook vooral jezelf in de brief, je wilt niet in een team terecht komen waar je zich niet thuis zal voelen.

Banen voor jongeren

De meest voorkomende banen voor jongeren zijn fruit plukken en in de horeca werken. Vooral de backpackers maken van deze banen gebruik om weer even geld te sparen voordat ze weer verder reizen. Ook is het mogelijk om als backpacker baantjes te krijgen waarbij onderdak inbegrepen is. Je werkt dan bijvoorbeeld een tijdje bij een familie op een boerderij of tuiniersbedrijf.